| Share

Pool Renovation Case Study: Part 3 — New Coping

By Jodi Libralesso

Photo courtesy of Jodi Libralesso

The next step was creating a form that followed the contours of the pool to pour a concrete bench to which new coping stones would be mortared. To do this, several of Jason’s friends assisted by transporting concrete, via multiple wheelbarrow loads, from the mixer truck to the backyard. Once the form was in place, concrete was poured by hand into the frame and allowed to cure overnight.

After the concrete cured, coping stones were mortared onto the bench. A round, bullnose coping was selected for its modern style and comfortable smooth feel that would co-ordinate with other features in the backyard, while also appealing to bathers sitting on the pool’s edge. The existing in-wall steps in the shallow end were also removed and replaced with new, grey steps to complement the stone coping surrounding the pool and the new liner, which was installed later. Custom-cut, natural flagstone was used around the in-wall steps to further its seamless integration into the design.

 

This is 3 of 7 in Pool Renovation Case Study

This entry was posted in Pools and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Preview the latest issue online!